Resmål » Nordamerika » Bahamas » Golfa

Golfa

Att spela golf i Bahamas kan tyckas dumt vid första åtanke – men oroa dig inte, öarna är inte så små! Golf i Bahamas är verkligen en bra idé, här är varmt och skönt året om och omgivningarna är underbart vackra. Det är verkligen inspirerande, och promenaden runt banan är värd mycket i sig.
 
Golfbanorna här är i mästerskapsklass, vilket hjälper att höja upplevelsen ännu mer. Det finns också lyckligtvis allt från ”nybörjarbanor” till banor avsedda för betydligt mer avancerade utövare. För de som golfar på Bahamas är det bra att känna till att förhållandena mellan banorna, till och med mellan hålen på samma bana, kan variera kraftigt. Det som är rough på ena banan kan tyckas vara skog på nästa, två greens på samma bana behöver inte alls vara speciellt lika varandra. Utvärdera varje situation för sig innan du slår bollen!
 
Här finns en historisk golfklubb, Cable Beach Golf Club, i Nassau. Den renoverades år 2002 och är nu ansluten till Radisson Resort. På Grand Bahamas finns en golfskola där nybörjare kan ta sina första stapplande steg, och erfarna spelare kan förbättra sina svingar eller puttar. På Grand Bahama finns även Lucayan Golf Course, med ett speciellt inhemskt gräs som kallas för Til dwarf grass. Det ska ge en snabbare och mer precis putt – det är även en fantastisk golfbana som man inte får missa om man är på Grand Bahama och gillar golf.