Resmål » Nordamerika » Bahamas » Fiska

Fiska

En av de största aktiviteterna i Bahamas är helt klart fisket. Här finns det många olika arter som är väldigt ovanliga i andra vatten - vackra och stora fiskarouper, barracuda, hajar av olika slag för att nämna några.
 
Det finns runt 50 fiskevärldsrekord har slag som kommer i regnbågens alla färger. Bonefish, grits i Bahamas. Här finns tävlingar i sportfiske. Det finns så kallat bonefishing, som kan vara bland det svåraste som finns inom fiske. Här har man ingen nytta av sådana hjälpmedel som pengar kan köpa – man måste lita på sin förmåga att kunna smyga sig på de små silverfärgade fiskarna. Antingen vadar man fram i vattnet med ett litet spö med ett jättelätt bete på. Glöm inte solglasögonen hemma, annars kommer du antagligen inte kunna se fisken över huvud taget! Ett annat alternativ är att ta en liten, liten båt ut. Detta är inget för nybörjaren, men det är en riktig utmaning för den lite mer avancerade fiskaren. Bra bonefishing ställen är Andros, the Abacos, eller någon annan av de mindre öarna, the Out Islands.
 
Är man mer av en muskelfiskare än en tyst och obemärkt fiskare kan man prova på så kallad big game fishing. Här gäller det att från en båt fånga giganterna i havet, marlin, haj eller tonfisk. Att fånga en best som väger 5-6 gånger mer än dig själv är ett uttröttande eldprov, men alla som gjort det är överens om att det var värt det. Känslan av att ha besegrat en av havets giganter är oslagbar.