Resmål » Nordamerika » Bahamas » Dykning

Dykning

Dykningen i Bahamas är något alldeles extra – här är vattnet varmt och klart och i kombination med ett fantastiskt djurliv så är det något man inte bör missa under sin resa hit. Det finns lika många dykställen som det finns öar, om inte fler. Alla dessa har sin egen charm, men vissa är mer kända eller helt enkelt bättre än andra – ett exempel är San Jacinto utanför Abacos.
 
San Jacinto är (eller var) den första propellerdrivna fregatten i USA:s flotta. Den sjönk på nyårsdagen 1865 utanför Abacos, efter att ha kört in i ett rev. Nu vilar det på över 10 meters djup. För nybörjare finns gott om enklare platser, och dykskolor att besöka.
 
Inte nog med att man får uppleva ett historiskt fartyg på nära håll, man får dessutom dyka vid ett levande och färggrant korallrev. Kom bara ihåg att inte ta loss bitar av korallrevet eller göra något annat hyss. Det finns så få korallrev kvar, och de blir bara färre. Man bör däremot ta med en undervattenskamera eller två, för att skapa minnen som varar. Tänk också på att göra som instruktören/guiden säger – för din egen säkerhet. Här finns hajar, drakfisk, barracuda och andra otrevligheter som man inte vill bråka med.