Resmål » Europa » Kroatien » Segla

Segla

Att boka en chartrad seglingssemester i Kroatien kanske verkar som ett jobbigt projekt. Faktum är att det är mycket enklare än vad det verkar. Det finns dussintals olika företag som hyr ut båtar och yachter i olika storlekar och utföranden, med eller utan besättning. En vanlig bokning går till så här: Först bokar man själva resan, då får man betala halva priset direkt som en bokningsavgift/säkerhet. Var noggrann och läs igenom kontraktet ordentligt, vissa av de lite mer oseriösa aktörerna betalar inte igen den första betalningen om man avbokar, oavsett anledning.
 
Efter att man godkänt och betalat så väntar man tills det är cirka 4 veckor kvar tills man ska åka. Runt den tiden brukar de vilja att man betalar resten av det överenskomna priset. Väl nere på marinan måste man checka in, precis som på ett hotell. Efter att man checkat in så går man och handlar mat att ha med sig. Det är väldigt viktigt att handla mat, eftersom man inte vill fastna på havet utan mat om båten mot förmodan skulle gå sönder eller om man seglar vilse. Köp hellre för mycket än för lite, köp mat som håller sig bra och köp nyttig mat såsom fisk, grönsaker och frukt. Lämna alkoholen hemma! När man väl lagt ut och kommit ut på havet så väntar en helt ny värld, det Adriatiska Havet ligger öppet för dig att utforska i princip ostört.
 
Det finns en del rekommenderade platser att åka till, dock. Brac är aldrig bortkastad tid, eftersom det är en otroligt vacker och trevlig ö att besöka. Befinner man sig i norra Kroatien, uppe vid Istria, så är Krk och Cres väldigt bra val också.