Resmål » Europa » Grekland » Segla

Segla

Grekland, med sin fantastiska skärgård är varje år målet för tusentals seglarentusiaster. Att segla runt i Grekland är en fantastisk upplevelse och klimatet och miljön i den grekiska skärgården är svår att slå. Det är mer eller mindre perfekta seglingsförutsättningar.
 
På nästan varje ö, i varje hamn, finns det möjlighet att hyra en segelbåt. Det är dock vanligare att man hyr båt redan i Sverige. Flera av de svenska resebyråerna arrangerar seglarpaket i Grekland där både segelbåt och resa ingår. För att få hyra båt brukar det krävas att åtminstone en person i sällskapet har skepparexamen eller förarbevis. När man hyr båt måste man vanligtvis även lämna en säkerhet för båtens självrisk, som brukar ligga på runt 10 000 kronor.
 
Det vanligaste är att man börjar sin tur i Aten för att segla till de Saroniska öarna eller Kykladerna. Men man kan börja i princip var som helst i den grekiska övärlden. Det är dock viktigt att se till att man kommer tillbaka i utsatt tid då tråkiga extrakostnader tillkommer om man är försenad.