Resmål » Europa » Grekland » Båtluffa

Båtluffa

Att båtluffa i den grekiska övärlden är både magiskt och smidigt. Mellan alla bebodda öar finns någon form av båtförbindelse och det är enkelt att ta sig mellan öarna. De små öarna har båtförbindelser ett par till tre dagar i veckan medan de större öarna trafikeras flera gånger om dagen.
 
När man båtluffar kan välja att åka på lite olika typer av båtar. Det finns bland annat traditionella färjor men även katamaraner och lokala småbåtar. På de större båtarna, som färjorna, kan man sitta utomhos vilket kan vara trevligt. Dessutom kostar färjorna ungefär hälften av vad de mindre båtarna kostar. Dock tar färjorna nästan dubbelt så lång tid att åka. På småbåtarna kan det vara bra att boka sin plats någon dag innan man ska åka för att vara säker på att komma med så antalet platser är begränsat.
 
Båtarnas standard är för det mesta ganska hög. På vissa finns restauranger ombord som brukar vara helt okej men förhållandevis dyra. Nästan alla båtar har dock enklare serveringar eller kiosker där man kan köpa enkla småsaker.
 
Båtbiljetter köper man enklast på resebyråerna. Biljetterna kostar inte olika hos olika byråer, däremot säljer inte alla byråer biljetter till alla olika bolag. Reser man under högsäsong, det vill säga mitten av juli till slutet av augusti, bör man köpa biljett i god tid.