Reser.se » Resmål » Asien » Thailand » Sevärdheter

Sevärdheter

Thailand är fullspäckat med fascinerande saker att uppleva och göra, vilket är en av anledningarna till att det är så populärt som turistland. En vanlig sevärdight är att besöka ett av gamla buddhist tempel. Ett thailändskt tempel är som regel uppbyggt i två delar – Phuttha-wat och sangha-wat. Thailändarnas eget namn för sina tempel är wat, eller wat thai. Nästan alla tempel är vackra byggnader med mycket historia bakom, och det är både ett nöje och en lärdom att besöka dem.
 
Thailand är även känt för sina klippor, speciellt i Krabiprovinsen. Där ligger en klippformation vid namn Rai Leh, som är känt för sin fantastiska utsikt över vattnet uppifrån klipporna. Det är inte en klippa för nybörjare, dock – på grund av korrosion i stenen så sitter inte alla bultarna så bra, och repet kan också vara av tvivelaktig kvalitet på vissa ställen. Trots detta är platsen omåttligt populär bland de något mer erfarna klättrarna. För folk som inte gillar att klättra så är platsen utmärkt för bad och snorkling, eller att sola sig och njuta av värmen. Det är en fantastiskt vacker plats, även från marknivå sett. En sak som inte många vet är att Thailand inte introducerades till spatrenden förrän på 90-talet, och ändå är landet tvåa i världen som spa destination. Thaimassage är världskänd för att vara riktigt bra massage, så det är varmt rekommenderat att prova på det när man är i Thailand.
 
I Thailand har golf funnits i runt 100 år, och det har gått från att vara ett spel som bara de rika och högt uppsatta spelar till en gren i den lokala turistnäringen. Idag kommer uppskattningsvis 400,000 turister till Thailand för att spela golf, och det är inte svårt att förstå varför. Vädret här är med undantag för monsunerna perfekt att spela golf i. I Thailand finns det massvis med jättefina och bra golfbanor, designade och ritade av de allra bästa namnen inom branschen, såsom Jack Nicklaus och Nick Faldo. Thailand har dessutom väldigt låga priser på allt från green fee till hotellrum och mat, vilket gör Thailand till ett kostnadseffektivt alternativ (även om flygbiljetten kan vara ganska dyr).