Resmål » Asien » Thailand

Thailand

Thailand är ett land i sydöstra Asien, vars befolkning stolt kallar sitt land Prathet Thai på sitt modersmål. Thailändarna är mycket stolta över sitt land. I landet bor cirka 65 miljoner invånare, varav 95 % är buddhister och resten tillhör antingen kristendomen, Islam eller någon annan religion. Av alla länder i regionen (som Filippinerna, Indonesien etc.) är Thailand ensamt om att aldrig ha blivit koloniserat av västerländerna.
 
Thailand lockar mängder av turister av olika nationaliteter varje år, inte minst vi svenskar dras till landet. Thailand har något för de flesta, med värme och härligt soliga dagar kombinerat med utmärkt shopping i städerna. Här finns romantiska stränder för det förälskade paret, spännande undervattensutflykter för den våghalsige, barnvänliga resorter för barnfamiljen och pulserande, levande städer att njuta av och där det finns något för alla. Äldre åker hit för att komma bort, och många lever här hela vinterhalvåret eftersom vädret är så underbart, och människorna är så trevliga och givmilt gästfria. Thailand är ett av de resmålen som är ett måste för alla som älskar att resa, oavsett ålder och intressen!
 
Thailands valuta heter Thailändsk Baht, och den är värd cirka 20 öre (alltså 500 Baht = 100 svenska kronor).

Resmål i Thailand

Bangkok

Bangkok


Bangkok är en massivt stor stad, med en befolkning på runt åtta miljoner. Det också huvudstaden i Thailand, och har varit huvudstad ända sedan år 1768.
Cha-Am

Cha-Am


Cha-Am är inte bara ett distrikt i centrala Thailand, det är även namnet på en resort som ligger i distriktet. Men det är ingen jättestor turistort vilket gör den väldigt charmig och thailändsk.
Chiang Mai

Chiang Mai


Chiang Mai är norra Thailands största och viktigaste stad med 200 000 invånare, och den ligger uppe bland bergen på en platå på 300 meters höjd. Chiang Mai har en egen internationell flygplats.
Chiang Rai

Chiang Rai


Chiang Rai är en av de nordligaste städerna i Thailand. Här bor lite över 60 000 människor, och staden är en perfekt plats att utgå ifrån om man som backpacker vill utforska området.
Hua Hin

Hua Hin


Hua Hin är en ganska stor stad som ligger på den Malackahalvön i södra Thailand. Staden är en perfekt turistort för barnfamiljer, den är väldigt lugn och avslappnad.
Khao Lak

Khao Lak


Stränderna sträcker sig som långa pärlband så långt ögat når. Det är det ultimata paradiset för barnfamiljer, med en mycket lugnare och skönare inställning än trendiga, festliga Phuket.
Koh Chang

Koh Chang


Koh Chang, eller elefantön som namnet betyder, är en väldigt vacker ö som ligger en bit utanför den thailändska östkusten. Det är Thailands näst största ö med många möjligheter för ig som turist.
Koh Lanta

Koh Lanta


Koh Lanta har gått från att vara en destination endast för de mest härdade backpackers under 90-talet till att ha blivit en riktigt trendig och högkvalitativ turistresort på senare år.
Koh Ngai

Koh Ngai


Koh Ngai är en pytteliten ö på bara cirka åtta kvadratkilometer som ligger utanför Thailands södra kust. Ön ligger i Trangprovinsen, och är en otroligt vacker plats.
Koh Phangan

Koh Phangan


Koh Phangan är världskänd för sitt så kallade Full Moon Party. Koh Phangan ligger i sydöstra delen av Thailand. Ön har ingen egen flygplats, men närliggande Koh Samui har en.
Koh Phi Phi

Koh Phi Phi


Koh Phi Phi är populärt kända som Phi Phi Island (Koh betyder ö på thailändska). Dessa öar är väldigt populära resmål, och de ligger mellan Phuket och fastlandet vid Thailands västkust.
Koh Samet

Koh Samet


Koh Samet är en ö som ligger i sydöstra Thailand – det är också en väldigt populär och välkänd turistort. Det är en väldigt liten ö och en stor del av ön ingår i ett naturreservat.
Koh Samui

Koh Samui


Koh Samui är Thailands tredje största ö, och den ligger i Thailandviken cirka 70 mil söder om Bangkok. Koh Samui är en del av en ögrupp på runt 80 öar, varav Samui är den största ön.
Koh Tao

Koh Tao


Denna ö är känd som Sköldpaddsön, och den ligger i Thailandviken. Det är en ganska liten ö på bara cirka 21 kvadratkilometer, men varje år kommer det hit runt 100 000 besökare.
Pattaya

Pattaya


Pattaya är en relativt stor stad som har gått från att vara en liten fiskeby till att idag vara ett populärt resmål för turister. Golf och ett specielt nattliv lockar många turister.
Phuket

Phuket


Phuket är utan tvekan ett av de populäraste och kändaste resmålen i Thailand och har länge varit resmålet för många Thailandstokiga resenärer där de njuter av god mat, sol & bad och ett bra nattliv.

Sevärdheter & Aktiviteter i Thailand

Dykning

Dykning


Thailand har gjort karriär som internationellt dykresmål. Thailands första dykaffär öppnade år 1977 och sedan dess har det bara rullat på och många resenärer kommer hit just för detta.
Fiske i Thailand

Fiske i Thailand


Det finns massor av olika chartrade fiskeresor att åka på i Thailand, där resenären får åka med fiskebåtar ut på havet för att fiska, eller kanske leta upp en lugn vik. Få fisk du tidigare aldrig fått!
Shopping i Turistorter

Shopping i Turistorter


Thailand är ett självklart shoppingresmål för många turister, och det finns mängder av olika sorters varor. De bästa inköpen i Thailand är kläder, eftersom märkena är så pass billiga här.
Snorkling

Snorkling


Thailand är allmänt erkänt som ett av världens absolut bästa länder att snorkla i. Här är vädret nästan alltid bra, sikten är väldigt god i vattnet och det är varmt året om.
Wat Arun

Wat Arun


Wat Arun är ett buddhistiskt tempel som ligger i Bangkok. Detta är en helt fantastisk byggnad vars namn betyder gryningstemplet. Det är en av Bangkoks viktigaste sevärdheter.

Bilder från Thailand

Alla bilder från Thailand

Charter till Thailand

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Thailand.