Reser.se » Resmål » Asien » Maldiverna » Sevärdheter

Sevärdheter

Turismen i Maldiverna är landets största näring, vilket kan förklaras av den underbart vackra naturen och de trevliga människorna. Det finns många saker att se och uppleva.
 
Maldiverna räknas som ett av världens absolut bästa land för dykning. I övrigt är Maldiverna som ett vykort från en paradisö, med gungande palmer, kluckande vågor och ändlösa, vita stränder. Här finns möjligheter att engagera sig i olika vattensporter som vindsurfing, vattenskidor, dykning och snorkling, wakeboard och liknande. Vattnet är alltid varmt och det är alltid varmt och skönt i luften också.
 
En resort i Maldiverna är en hel ö tillägnad ett enda exklusivt hotell, med alla invånare på ön på något sätt inblandad i din semesterupplevelse. På en sådan ö finns inga boningshus eller annat för de lokala invånarna – allt är tillägnat gästerna.
 
En av de mest minnesvärda aktiviteter man kan delta i är en så kallad ”photo flight”, där man åker på en flygande rundtur högt ovanför öarna, då det är fritt fram att ta bilder på ögruppen ovanifrån. Detta är garanterat ett vackert minne för livet.
 
Vill man njuta av lung och ro rekommenderas Villigili, en bebodd ö som ligger granne med Malé, huvudstaden. Det är en perfekt tillflyktsort om man känner att storstan är lite för mycket. Här kan man slappna av i de lummiga parkerna, titta på lite cricket, gå på stranden tillsammans med lokalbefolkningen – man kan helt enkelt ha en underbar stund i lugnet som finns på Villigili. Det finns ett museum i Malé som är väl värt att se – Nationalmuseet. Här finns allt från stenobjekt från Maldivernas första invånare till artefakter från tiden både före och efter de muslimska kungarna från förr. Museet grundades år 1952.