Reser.se » Resmål » Asien » Maldiverna » Kommunikationer

Kommunikationer

Att resa till Maldiverna är enkelt, även om det krävs ett visum. Detta fås dock enkelt, det enda som behövs är ens pass, en biljett hem och antingen pengar till hela vistelsen ($100 + $50/dag) i kontanter – eller också någon form av bekräftelse på en bokad hotellvistelse. Det är förbjudet att ta med alkohol, fläskkött eller pornografi i landet – och det är förbjudet att försöka föra ut snäckskal eller sand. Allt baggage röntgas på vägen in och ut. Det enda sättet att ta sig hit är flygplan, om man inte lyckas få skjuts med en yacht – men de flesta seglar inte hit eftersom de många reven gör det farligt och svårt, och dessutom kostar det ganska mycket med seglingstillstånd.
 
De allra flesta anländer till Maldiverna via Malé International Airport, och kommer man hit efter mörkrets inbrott så får man hitta en sovplats på något hotell i Malé eller på flygplatshotellet. De flesta flyg eller båtar går inte när det är mörkt.
 
När man väl kommit fram så har man två alternativ för att ta sig vidare till de andra öarna. Antingen finns flygtaxin, som går fort – Maldiverna är så litet att ingen plats är mer än 45 minuter bort från Malé. Eller så får man ta taxibåtar, vilket är mer vanligt och ofta har hotellen egna taxibåtar som de använder för att förflytta sina gäster. Ju finare hotell, desto finare taxibåt – vissa hotell har stora, fina inombordsmotorbåtar medan andra har små fiskebåtar med utombordsmotorer. Oavsett vilket val man gör så är både en flygning över Maldiverna eller en båtfärd över de vackra vattnen minnesvärt!