Resmål » Asien » Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna är en samling atoller, alltså före detta vulkaner, som sjunkit ner i havet och bildat en ö med ett bälte av korallrev runt sig, sammanlagt cirka 1,200 stycken. På dessa atoller bor runt 300,000 människor, och 80,000 av dessa bor i huvudstaden Malé som ligger på ön med samma namn.
 
Atollerna har långa, traditionella namn på deras språk divehi, men också korta varianter som används om hela administrativa områden som exempelvis Baa – för att göra det lättare för oss turister. Här är befolkningen 100 % sunnimuslimer, men man ser sig själva som en modern kapitalistisk stat med liberala religiösa åsikter.
 
Valutan heter Rufiyaa, och man får ungefär 160 MVR (Maldive Rufiyaa) för 100 SEK. Maldiverna är världens plattaste land, med en maximal höjd på 2,3 meter över havet. Maldiverna är en republik, med president som leder landet.

Resmål i Maldiverna

Malé

Malé


Malé är huvudstaden i Maldiverna och ligger på en ön med samma namn. Malé har också den enda internationella flygplatsen i Maldiverna. Här ifrån kan du ta dig vidare till de mindre öarna.

Sevärdheter & Aktiviteter i Maldiverna

Bröllopsresa

Bröllopsresa


Maldiverna är ett paradis på jorden, en av de absolut vackraste platserna på jorden och ett perfekt resmål för en smekmånad eller bröllopsresa.
Dykning

Dykning


Dykning i Maldiverna är nästan en självklarhet för de som har dykarcertifikat eller planerar på att ta. Med klart vatten och koraller ner på ett par tusen meter är detta ett av de bästa dykvattnen på jorden.
Snorkling

Snorkling


Även om det finns koraller ner till 2000m under havsytan så behöver man inget dykarcertifikat för att få uppleva en del av den värld som korallrever erbjuder. Snorkling ger en bra upplevelse det med.

Bilder från Maldiverna

Alla bilder från Maldiverna

Charter till Maldiverna

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Maldiverna.