Reser.se » Resmål » Afrika » Egypten » Sevärdheter

Sevärdheter

Egypten är ett gammalt och anrikt land och här finns mängder av sevärdheter. Ett måste om man är i Egypten är ju nästan pyramiderna och sfinxen. De ligger en bit utanför Kairo i Giza. Här kan man rida kamel runt pyramiderna med en guide eller få en guidad rundtur inuti de mäktiga pyramiderna. Man kan även besöka pyramiderna på kvällen och njuta av den magiska solnedgången intill de fantastiska byggnaderna.
 
En annan riktigt turistattraktion är Luxor och konungarnas dal. Där ligger 108 gamla faraoner begravda och många av gravarna kan man gå ner i och skåda de antika väggmålningarna. I Luxor hittar man även flera vackra obelisker och tempel som byggdes åt faraonerna.
 
I Abu Simpel ligger ett fantastiskt klipptempel som byggdes åt Ramses II. Utanför templet finns flera otroliga statyer som avbildar Ramses II själv tillsammans med hans hustrur och barn.
 
I Egypten, intill röda havet, ligger även Sinaiberget där enligt bibeln Moses tog emot stentavlorna med guds tio budord. Här finns det arrangerade vandringsturer längst berget vilket kan vara mödan värt bara för att få skåda den vackra solnedgången.