Resmål » Europa » Spanien » Valencia

Valencia

Valencia, huvudstad i Valencia regionen och tredje största stad i Spanien på 800,000 invånare, är en charmig och vacker stad. Här finns många arkitekturiska underverk.
 
I staden finns även en hel rad museer, som City of Arts and Science. Det är en samling museer som bland annat innehåller ett tekniskt museum, en IMAX Cinema, ett akvarium och snart kommer även ett konstmuseum. Här finns också The Seu, en charmig och lite udda katedral med dörrar från tre olika arkitekturiska stilar. Klättra upp i högsta tornet, the Micalet tower, och upplev Valencia ovanifrån med en makalös utsikt!
 
Tùria var en flod som rann här en gång i tiden, men nu är den uttorkad och plats för bland annat en vacker park. Vid slutet av den uttorkade floden ligger the City of Arts and Science. Här finns även ett porslinsmuseum och porslinsfabrik, Lladró Porcelain Museum and Factory. Här får man se processen bakom porslinstillverkning, och även se en porslinssamling värd runt $ 30,000.
 
Varje år i mars håller Valencia stad en underbart vacker festival som kallas Fallas. Den har sitt ursprung i de gamla hantverkarna förr i tiden. Idag firar man den genom att bygga stora papier maché modeller, och det hålls fyrverkeriuppvisningar. Här finns så mycket att göra att man nästan kan glömma de underbara stränderna såsom Levante Beach, Pineda Beach eller Saler beach. De håller samma höga klass som i resten av Spanien, så missa inte dem!
Hotell

Sök Hotell i Valencia

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Valencia just nu.

Karta över Valencia

Bilder från Valencia

Alla bilder från Valencia

Charter till Valencia

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Valencia.

Vädret i Valencia

26 °C
Mestadels molnigt