Resml » Europa » Portugal » Monte Gordo

Monte Gordo

Väldigt nära gränsen till Spanien, 3 kilometer för att vara exakt, ligger den lilla fiskebyn Monte Gordo. Namnet på staden, som på svenska betyder ”det breda berget”, har genom åren fått stora influenser från den spanska sidan men fortsatt livnära sig på fiske. På senare tid har detta förändrats drastiskt. Numer är den största inkomstkällan turismen och influenser kommer från världens alla hörn. Färdas man längst kusten kan man från långt håll se stora byggnader sträcka sig upp i skyn från Monte Gordo där en av de mest populära byggnaderna är Casinot.
 
Regionen lever faktiskt inte upp till sitt namn ”det breda berget” utan är generellt sett platt. Detta leder till att många väljer att promenera eller cykla och det finns ett flertal uthyrare om man vill göra detsamma. Vanligt mål för utflykt i regionen är staden som numer nästan växt ihop med Monte Gordo, nämligen Vila Real de Santo Antonio. Denna stad är väldigt intressant ur flera perspektiv. Historiskt sett är Vila Real väldigt viktig ur handelssynpunkt och är det fortfarande i dag med den internationella bron över till spanska sidan. Denna viktiga handelssituation har lett till att Vila Real i dag är en av tre regioner i Portugal som har en autonom status. Regionen har också upplevt stor inflyttning och har numer en av de folktätaste i landet.
 
Området kring Monte Gordo är omtalat för att vara ett särskilt bra turistmål för barnfamiljer. Detta då den vidsträckta stranden är långgrund och vågorna inte blir alltför höga. Staden hyser en mängd hotell liksom aktiviteter och är ett populärt mål för många skandinaver.
Hotell

Sk Hotell i Monte Gordo

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Monte Gordo just nu.

Karta ver Monte Gordo

Bilder frn Monte Gordo

Alla bilder frn Monte Gordo

Charter till Monte Gordo

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Monte Gordo.

Vdret i Monte Gordo

22 °C
Klart