Resmål » Europa » Portugal » Faro

Faro

Faro, är huvudstaden i regionen Algarve med cirka 50 000 invånare. Staden hyser även den internationella flygplatsen, dit de flesta besökare anländer. Många besökare väljer även att bo nära Faro, då det här i regionens huvudstad finns en uppsjö av saker att se och aktivera sig med.
 
För den kulturellt intresserade är Faro verkligen platsen att besöka i Algarve. Museum kantas av en stor mängd olika affärer. Faro har även en väldigt stor hamn, något fortfarande väldigt viktigt för portugiserna. Utanför staden ligger fotbollsstadion Estádio Algarve, som stod i centrum under fotbolls-EM 2004 men har i princip sedan dess stått tom. Nattlivet har även mycket att erbjuda i Faro då det går att finna en mängd barer, restauranger och klubbar. Under sommarmånaderna finns det även, som runtom Medelhavet, många utomhuskonserter.
 
Historiskt sett finns det mycket att se i Faro. De flesta av dessa ligger i stadens äldsta del, kallad ”Faro old town”. Ett flertal försvarsanläggningar går fortfarande att finna. Befästningar i form av murar, likt i Visby, byggdes på 800-talet. Platsen var morernas sista utpost i Portugal, men föll i Portugisernas händer år 1249 efter ett viktigt slag av kung Alfons III. I staden finns även en katedral från 1200-talet, torg och andra historiska platser.
Hotell

Sök Hotell i Faro

Karta över Faro

Bilder från Faro

Alla bilder från Faro

Vädret i Faro

22 °C
Klart