Resmål » Europa » Portugal » Algarve

Algarve

Algarve ligger i södra Portugal och området är ungefär lika stort som Halland i Sverige. Denna plats lockar väldigt många turister och under sommarmånaderna stiger antalet boende från en halv miljon till det dubbla, närmare en miljon. Vad som lockar dit turister är, bortsett från de förhållandevis låga priserna, en väldigt fin kuststrecka på 16 mil. Under en lång tidsperiod var de flesta besökare utländska; britter, tyskar, spanjorer liksom skandinaver. Men på senare tid har ett inhemskt uppsving skett och större delen av de feriefirande portugiserna besöker i dag Algarvekusten.
 
Algarve i sig hyser många fina områden som turisterna flödar till. Faro är en plats många av turisterna i alla fall besöker en gång under sin semester, dels på grund av att den är huvudstaden - och dels då flygplatsen ligger i Faro. Fiske är fortfarande en viktig inkomstkälla i området, men turismen har ökat starkt de senaste årtiondena. Detta går att se bland annat på byggnationen av de många golfbanor som turisterna aktiverar sig med. Albufeira är en annan plats värd ett besök på Algarvekusten, mest känd för sina stränder.
 
Portugiserna har jobbat hårt för att dels locka många turister men också att kunna erbjuda dem en varieté av aktiviteter väl på plats. Denna södra region erbjuder bad, sport som surfing, golf och hästridning, uteliv liksom bra shopping i städerna varvat med bra restauranger att avsluta en hektisk dag.

Resmål i Algarve

Albufeira

Albufeira


Även om Faro är huvudstaden i området Algarve är Albufeira centrum för anländande turister. En av anledningarna till att turister strömmar hit är det kontinuerligt jämna varma vädret och de vackra stränderna.
Faro

Faro


Faro är huvudstaden i regionen Algarve med cirka 50 000 invånare. Staden har mycket att erbjuda för de som är kulturellt intresserade då staden är väldigt gammal med mycket historia.
Monte Gordo

Monte Gordo


Monte Gordo, en liten turistort som ligger nära Spanien på Portugals sydliga kust. Orten lockar dock många turister för sina långa och fina stränder, barnvänlighet och ligger nära kulturella staden Faro.
Hotell

Sök Hotell i Algarve

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Algarve just nu.

Karta över Algarve

Bilder från Algarve

Alla bilder från Algarve

Charter till Algarve

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Algarve.

Vädret i Algarve

22 °C
Klart