Resmćl » Europa » Portugal » Algarve

Algarve

Algarve ligger i södra Portugal och omrÄdet Àr ungefÀr lika stort som Halland i Sverige. Denna plats lockar vÀldigt mÄnga turister och under sommarmÄnaderna stiger antalet boende frÄn en halv miljon till det dubbla, nÀrmare en miljon. Vad som lockar dit turister Àr, bortsett frÄn de förhÄllandevis lÄga priserna, en vÀldigt fin kuststrecka pÄ 16 mil. Under en lÄng tidsperiod var de flesta besökare utlÀndska; britter, tyskar, spanjorer liksom skandinaver. Men pÄ senare tid har ett inhemskt uppsving skett och större delen av de feriefirande portugiserna besöker i dag Algarvekusten.
 
Algarve i sig hyser mÄnga fina omrÄden som turisterna flödar till. Faro Àr en plats mÄnga av turisterna i alla fall besöker en gÄng under sin semester, dels pÄ grund av att den Àr huvudstaden - och dels dÄ flygplatsen ligger i Faro. Fiske Àr fortfarande en viktig inkomstkÀlla i omrÄdet, men turismen har ökat starkt de senaste Ärtiondena. Detta gÄr att se bland annat pÄ byggnationen av de mÄnga golfbanor som turisterna aktiverar sig med. Albufeira Àr en annan plats vÀrd ett besök pÄ Algarvekusten, mest kÀnd för sina strÀnder.
 
Portugiserna har jobbat hÄrt för att dels locka mÄnga turister men ocksÄ att kunna erbjuda dem en varieté av aktiviteter vÀl pÄ plats. Denna södra region erbjuder bad, sport som surfing, golf och hÀstridning, uteliv liksom bra shopping i stÀderna varvat med bra restauranger att avsluta en hektisk dag.

Resmćl i Algarve

Albufeira

Albufeira


Även om Faro Ă€r huvudstaden i omrĂ„det Algarve Ă€r Albufeira centrum för anlĂ€ndande turister. En av anledningarna till att turister strömmar hit Ă€r det kontinuerligt jĂ€mna varma vĂ€dret och de vackra strĂ€nderna.
Faro

Faro


Faro Àr huvudstaden i regionen Algarve med cirka 50 000 invÄnare. Staden har mycket att erbjuda för de som Àr kulturellt intresserade dÄ staden Àr vÀldigt gammal med mycket historia.
Monte Gordo

Monte Gordo


Monte Gordo, en liten turistort som ligger nÀra Spanien pÄ Portugals sydliga kust. Orten lockar dock mÄnga turister för sina lÄnga och fina strÀnder, barnvÀnlighet och ligger nÀra kulturella staden Faro.
Hotell

Sök Hotell i Algarve

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Algarve just nu.

Karta över Algarve

Bilder frćn Algarve

Alla bilder frćn Algarve

Charter till Algarve

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Algarve.

Vädret i Algarve

22 °C
Klart