Resml » Europa » Portugal » Albufeira

Albufeira

Även om Faro är huvudstaden i området Algarve är Albufeira centrum för anländande turister. Namnet, som är arabiska och betyder lagun, härrör från tiden när morerna styrde området. Antalet året om residenter är i dag cirka 20 000 men tiofaldigas av turister under sommarmånaderna.
 
Vad är då anledningen till att denna stora skara söker sig just hit? En av anledningarna är det kontinuerligt jämna varma vädret. Precis som många svenska fotbollsklubbar spenderar sin försäsong i Albufeira spelar även en mängd professionella brittiska fotbollsklubbar vänskapsmatcher under tider när engelska ligan har uppehåll. En av de mest kända damturneringarna, Algarve Cup, spelas i området och är en turnering som Sverige tagit hem ett flertal gånger. Men fotboll och sport är inte den största anledningen att folk strömmar till Albufeira.
 
Befolkningen tiodubblas för att flockas kring vackra stränder som Albufeira naturligt erbjuder. Det går att finna stränder inne i staden och runtomkring likaså. Några av de mer kända är Praia de Maria Luisa, Praia de São Rafael och Praia de Balaia. Precis som många på många platser runtom i Portugal drabbades Albufeira hårt av den stora jordbävningen år 1755. För den intresserade kan man varva playan med att besöka antingen stadens museum som visar detta eller det virtuella arkeologiska museet. Albufeira är vid sidan om sina stränder, sport och historia även känt för att ha en kollektion av bra restauranger, uteställen och boenden till besökare.
Hotell

Sk Hotell i Albufeira

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Albufeira just nu.

Karta ver Albufeira

Bilder frn Albufeira

Alla bilder frn Albufeira

Charter till Albufeira

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Albufeira.

Vdret i Albufeira

22 °C
Klart