Resmål » Europa » Grekland » Rethymnon

Rethymnon

Rethymnon är en av Kretas absolut största städer och ligger på nordkusten mitt emellan Heraklion och Chania. Staden har en milslång strand som varierar från sand, till småsten. Värt att notera är att stranden är belägen öster om staden varpå bokningar på hotell i västra Rethymnon innebär en längre transportsträcka till stranden. Staden har även flera sevärdheter.
 
Hamnen har anor från 1200-talet när venetianerna anlade staden och är fortfarande i bruk. Hit kan du ta dig på eftermiddagen för en mysig promenad vid havet eller för ett äventyr ut till någon av de mindre öarna. Staden har även ett fort som är ett måste under en vistelse, den så kallade Fortezza. Den gamla staden är ännu ett kort i rockärmen som Rethymnon erbjuder och en plats med trånga gränder, mysiga tavernor och en traditionell grekisk känsla.
 
Tips till de som vill bo lite ifred är att boka boende långt österut på stranden, bort från staden och allt ståhej. För de som är ute efter att röra på sig finns det många cykelaffärer liksom närliggande vandringsleder. Flyger hit gör de flesta reseoperatörer och flygplatsen ligger cirka 7 mil bort eller ungefär 1,5 timmes körtid. Destinationen lockar alltifrån barnfamiljer på jakt efter sol och bad, äldre par med fokus inriktat på tavernor och sevärdheter till kompisgäng ute efter ett vibrerande nattliv. Rethmynon har allt detta och lite till.
Hotell

Sök Hotell i Rethymnon

Karta över Rethymnon

Bilder från Rethymnon

Alla bilder från Rethymnon

Vädret i Rethymnon

32 °C
Klart