Resmćl » Europa » Grekland » Rethymnon

Rethymnon

Rethymnon Àr en av Kretas absolut största stÀder och ligger pÄ nordkusten mitt emellan Heraklion och Chania. Staden har en milslÄng strand som varierar frÄn sand, till smÄsten. VÀrt att notera Àr att stranden Àr belÀgen öster om staden varpÄ bokningar pÄ hotell i vÀstra Rethymnon innebÀr en lÀngre transportstrÀcka till stranden. Staden har Àven flera sevÀrdheter.
 
Hamnen har anor frÄn 1200-talet nÀr venetianerna anlade staden och Àr fortfarande i bruk. Hit kan du ta dig pÄ eftermiddagen för en mysig promenad vid havet eller för ett Àventyr ut till nÄgon av de mindre öarna. Staden har Àven ett fort som Àr ett mÄste under en vistelse, den sÄ kallade Fortezza. Den gamla staden Àr Ànnu ett kort i rockÀrmen som Rethymnon erbjuder och en plats med trÄnga grÀnder, mysiga tavernor och en traditionell grekisk kÀnsla.
 
Tips till de som vill bo lite ifred Àr att boka boende lÄngt österut pÄ stranden, bort frÄn staden och allt stÄhej. För de som Àr ute efter att röra pÄ sig finns det mÄnga cykelaffÀrer liksom nÀrliggande vandringsleder. Flyger hit gör de flesta reseoperatörer och flygplatsen ligger cirka 7 mil bort eller ungefÀr 1,5 timmes körtid. Destinationen lockar alltifrÄn barnfamiljer pÄ jakt efter sol och bad, Àldre par med fokus inriktat pÄ tavernor och sevÀrdheter till kompisgÀng ute efter ett vibrerande nattliv. Rethmynon har allt detta och lite till.
Hotell

Sök Hotell i Rethymnon

Karta över Rethymnon

Bilder frćn Rethymnon

Alla bilder frćn Rethymnon

Vädret i Rethymnon

32 °C
Klart