Resml » Europa » Grekland » Platanias

Platanias

Platanias är för många svenska turister hållplatsen på Kreta. Orten har inte länge varit populär för turister olikt sina grannar Agia Marina och Chania på Kretas nordkust i Grekland. Men i dag har Platanias flera hotell, gjort om större delen av sin stad för att passa turister, varav många är svenskar men är fortfarande inte i närheten av lika massturistig som Chania.
 
De flesta av våra reseoperatörer arrangerar resor hit och majoriteten marknadsför det som en plats att ta barn. Mycket av det Platanias erbjuder sker dock nattetid och involverar barer och nattklubbar. Av denna anledning är ljudvolymen och pulsen ofta hög i staden och något som inte passar alla. Stranden är utrustad med de viktigaste tillbehören, solstolar och parasoll. Dock är stranden och vattnet mycket rent men lite mer stenigt än på andra platser längst nordkusten. I tillägg kan man finna många olika typer av vattensporter så som strandsporter.
 
För de som vill undvika de större mängder turisterna kan ta sig inåt landet och besöka olivlundarna eller den gamla delen av staden. För många svenskar är verkligen Platanias ett smultronställe och många återkommer år efter år. Finner man orten för liten ligger större staden Chania enbart ett par kilometer bort och en stor mängd magnifika sevärdheter väntar runt hörnan på ön Kreta.
Hotell

Sk Hotell i Platanias

Karta ver Platanias

Bilder frn Platanias

Alla bilder frn Platanias

Vdret i Platanias

32 °C
Klart