Resml » Asien » Thailand » Surin Beach

Surin Beach

Detta är en riktig pärla i Phuket. Det är en väldigt fin strand vars tillhörande by fortfarande har kvar mycket av den traditionella thailändska charmen. Den ligger i västra delen av Phuket, ungefär 15 kilometer norr om den mer livlige Patong Beach. Surin Beach är ännu inte så exploaterat som många av de andra stränderna på ön är, men priserna för att bo här är ganska höga om man jämför med genomsnittet.
 
Norr om Surin Beach ligger Pansea Bay, med de två resorterna Amanpuri och Chedi. Dessa två resorter är tillflyktsort åt många kändisar som vill komma bort från de stora massorna. Men på Surin Beach finns det mer folk, fast det är inte överbefolkat på något sätt.
 
Det finns ett vackert thailändskt tempel (wat) att se nere vid stranden. Stranden är otroligt fin, och det är den stora attraktionen med platsen. Naturligtvis finns det annat att göra i vattnet än att bada, det finns goda möjligheter att prova på surfing exempelvis. Surfing i Phuket är kanske inte bäst i världen, men det är ändå roligt och det varma vattnet gör att det är en rolig och underhållande aktivitet. Det finns olika sorters surfbrädor att hyra av folk nere vid stranden.
 
Snorkling här är helt fantastiskt under den torra perioden, mellan oktober och april. Tills för inte så länge sedan var restaurangerna längs med Surin Beach faktiskt ganska dåliga, men sedan stranden och byn blivit allt mer populära så har utbudet utökats och restaurangerna har definitivt ökat i klass – nu kan de tävla med vilken resort som helst på Phuket!
 
Surin Beach är perfekt för barnfamiljen eller det förälskade paret som har lite extra pengar att spendera – mat och boende är ganska dyrt här jämfört med resten av Thailand men å andra sidan är kvalitén hög.
Hotell

Sk Hotell i Surin Beach

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Surin Beach just nu.

Karta ver Surin Beach

Bilder frn Surin Beach

Alla bilder frn Surin Beach

Charter till Surin Beach

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Surin Beach.

Vdret i Surin Beach

26 °C
Lätt regn