Resml » Afrika » Egypten » Snorkling

Snorkling

Egypten är ett riktigt paradis för snorklaren. Det Röda havet är ett av världens klaraste vatten och korallrevet är helt otroligt. Röda havet är världens nordligaste tropiska hav och dess ekosystem har enormt mycket att erbjuda och djurlivet är väldigt diversifierat. I havet finns runt 1 200 olika arter av fisk som lever tillsammans med en mängd andra djurarter. Förutom alla de olika djuren och fiskarna man kan se när man snorklar så är det kanske framförallt korallerna i Röda havets mäktig korallrev som lockar. Till Egyptens havskust kommer folk från hela världen för att sätta på sig cyklop och snorkla runt bland korallerna som av många betraktas som de vackraste i världen. De flesta delarna längs kusten är skyddade av naturvårdslagar, både på land och under vattenytan.
 
I Hurghada erbjuds det mängder av snorklingsutflykter och det finns bra platser att snorkla ifrån längs hela stränderna. Man kan även åka ut med båt om man vill snorkla på djupare vatten. En bit ut från kusten finns dock hajar så det gäller att vara på sin vakt, men det brukar utflyktsledarna eller guiderna hålla koll på.
 
För den som är en riktig snorklingsfantast kan Dahab rekommenderas som resmål. I Dahab är det väldigt långgrunt och man har stor möjlighet att se mycket av Röda havets ekosystem utan att behöva dyka djupt ner.
 
Det sägs att snorklingen och dykningen i Röda havet lockar lika många turister till Egypten varje år som alla dess historiska byggnader och föremål, inkluderat pyramiderna. Det säger en hel del om hur fantastiskt det är att snorkla i Röda havet.